Browsers: MAC IE displays page incorrectly or not at all

started by Geekrawker on Aug 12, 2004 — RSS Feed

Geekrawker Geekrawker
Posts: 2

I did search the forum before posting and didnt find the solution.  I appoligize if this gets asked all the time, but... My page dose not display correctly on MAC's using IE.  I cant seem to track the problem down, I use PCs at home, and MACs at work.  I also seem to have "Errors" on the page, tho running Check Page in Dreamweaver, or Cleanup dosent seem to find these problems.  If someone wants to take a look at the page feel free... I'm totaly out of ideals.  I'm lame when it comes to looking at the code unless its somthing fairly simple.

www.eastcreekstudios.com

Thanks

Joe Gillespie Joe Gillespie
Posts: 528

I get a 'not found' with the URL you give.

Yes, Mac IE is a pig. In fact, so is Win IE but Mac IE has so many bugs that you have to contend with that it is maggot-infested pork. Even with 100% perfectly valid markup, it will display a page wrong because it is sensitive to markup style. A browser should not care if the markup is all on one long line or nicely formatted and indented. IE adds extra <br>s if the markup goes...

<div class="col1">
</div>
<div class="col2">
</div>

<div class="col1"></div><div class="col2"></div>
works as you would expect!

As development has now ended, that will never be fixed.
Microsoft are aware of and 'considering' fixing the (other) bugs in the Windows version. Don't hold your breath.

You will find that the W3C Validator gives more helpful explanations of errors than Dreamweaver.

Geekrawker Geekrawker
Posts: 2

Cool...well i'm going to try that other program and see what it says about the errors.  Also, i doublechecked the posted link, it shows as good.  Here is the direct link if you want to try it again.  

http://68.51.34.127/ECEntertainment/Sight%20Navigation/Audio%20Production/index.html

Thanks again

Joe Gillespie Joe Gillespie
Posts: 528

Sorry, but your markup is so poor it's a wonder that it works in any modern browser. Please get it up to a state of valid HTML with a proper Doctype and then we can sort out the bugs in IE.

You must login to reply